Ako vyčistiť fasádu domu? Je rozdiel medzi tým, keď si fasádu vyčistíte sami a keď vám ju vyčistia odborníci?

06. 07. 2023 | 07:07

Čo urobíte s odpadovou vodou, ktorá vznikne pri čistení fasády?

Pri čistení fasády vznikne veľa odpadovej vody. Je dôležité, aby ste vedeli, ako s ňou naložíte. Určite by vás nepotešilo, keby ste síce mali čistú fasádu, ale okolie vášho domu a záhrady by bolo znečistené odpadovou vodou. Profesionálne čistenie fasád tento problém vyrieši za vás. Ak si zavoláte na pomoc odborníkov, malo by byť samozrejmosťou, že nainštalujú pozdĺž celého domu záchytnú vaňu, do ktorej bude odpadová voda odtekať. Po vyčistení odpadovú vodu z vane odčerpajú a zlikvidujú v súlade s pravidlami.

Ako vyčistiť fasádu domu tak, aby sa nepoškodila?

Vybrať si správny prípravok na čistenie fasády nie je také jednoduché

Viete, ako vyčistiť fasádu domu tak, aby ste si neprivodili viac škody ako úžitku? Aký prípravok na čistenie fasády je vhodný práve pre vašu fasádu? Prípravok na čistenie fasády musí byť účinný a zároveň šetrný. Účinný preto, aby dokázal fasádu dôkladne vyčistiť a šetrný preto, aby ju pri tom nijak nepoškodil. Firma, ktorá ponúka profesionálne čistenie fasád bude vedieť presne, aký prípravok na čistenie fasády má použiť pre dezinfekciu, rozpustenie plesní a rias a zároveň ochranu fasády.

Záleží aj na tom, akým spôsobom fasádu opláchnete

Nielen správne vybraný prípravok na čistenie fasád, ale aj správne oplachovanie chráni fasádu pred poškodením. Ak chcete použiť vysokotlakový čistič, je dôležité vedieť, ako ďaleko a s akým tlakom je bezpečné čistiť, aby to bolo efektívne, ale tiež aby ste fasádu nepoškodili. Odborníci na čistenie fasád vedia najlepšie, ako vyčistiť fasádu domu. Zväčša používajú špeciálnu trysku so širokým rozptylom, ktorá zaisťuje dôkladné opláchnutie všetkých nečistôt z fasády a neublíži jej.

A čo ďalej?

Nie je dôležité vedieť iba to, ako vyčistiť fasádu domu, ale tiež by ste si mali premyslieť, ako zabránite tomu, aby sa fasáda opäť po niekoľkých mesiacoch znečistila. Profesionálna firma by vám po čistení mala na fasádu aplikovať špeciálny ochranný prostriedok, ktorý ju ochráni pred znečistením až na ďalších päť rokov.

Autor: Števo Mačák