Modulárny dom: Aké sú jeho najväčšie výhody?

13. 07. 2020 | 09:07

Modulárny dom alebo aj montovaný dom je typ domu, ktorý je postavený v moduloch mimo miesta, kde bude následne umiestnený. Takýto druh domu si získava čoraz väčšiu obľubu v stavebníctve a u ľudí. Medzi spoločnosti, ktoré sa tým zaoberajú patrí napríklad aj Mastertec. V nasledujúcom článku vám priblížime viaceré výhody modulárneho domu v porovnaní s tradičnými domami.

Rýchle zostavenie

Veľkou výhodou modulárneho domu je rýchlosť, s akou je postavený. Zatiaľ čo výstavba tradičného domu môže trvať niekoľko desiatok týždňov, montovaný dom môže byť dokončený za oveľa kratší čas. Ďalším faktorom, ktorý pracuje v prospech modulárneho domu, je ten, že je postavený pod výrobnými strechami. Nepriaznivé počasie tak nemôže prerušiť jeho výrobu.

Vysoká kvalita

Mnoho materiálov používaných na výrobu montovaného domu je rovnakých ako v prípade tradičných domov. Výhodou tohto typu domu je aj to, že môže byť postavený podľa špecifikácie majiteľa a môže byť vyrobený z materiálov ako kameň, tehla či drevo. Čo sa týka strechy, aj v tomto prípade je možné vybrať si z viacerých možností. Kvalitné materiály, ktoré sa používajú na stavbu modulárneho domu zaručia, že vám dom bude slúžiť dlhé desiatky rokov.

Ekologickejšia voľba

Modulárny dom je ekologickejšou voľbou v porovnaní s väčšinou tradičných domov. Jedným z dôvodov je to, že je energeticky účinnejší vďaka svojim prísnym špecifikáciám. Navyše, montovaný dom môže byť postavený z udržateľných materiálov a navrhnutý s energeticky účinnými prvkami, ako sú napríklad solárne panely. Ekologická šetrnosť sa začína už vo fáze výstavby, v modulárnom dome sa na mieste vyprodukuje menej (alebo žiadny) odpad, pretože je zložený z už hotových modulov. Tým sa obmedzuje vplyv na životné prostredie spojený s výstavbou domu na mieste.

Uvažujete nad jednoduchým letným domom, novým záhradným altánkom či naopak viacpodlažným domom? Modulárny dom je tou správnou voľbou vo všetkých prípadoch. Tento typ domu si získava v poslednom období čoraz viac priaznivcov aj vďaka výhodám, o ktorých sme písali v článku. Pre viac informácii sa obráťte na firmu Mastertec.

Autor: Števo Mačák