Starostlivosť o pokožku netreba brať na ľahkú váhu

17. 02. 2022 | 08:02

Keďže je naša koža najväčším orgánom, nesmieme jej starostlivosť brať na ľahkú váhu. Mnoho ľudí sa začne starať o svoju pleť, až keď sa prejavia známky starnutia alebo kožných ochorení. Problém môže byť opraviteľný v závislosti od rozsahu a od stavu. Prečo to zdržiavať, kým vaša pokožka nezačne volať o pomoc, keď dokážete zabrániť týmto stavom pokožky už skôr?

O svoju pokožku sa musíme začať starať - čím skôr, tým lepšie. Odborníci na pleť každý deň identifikujú mnohé súvisiace problémy, aby sme si my mohli užívať dokonalú a príjemnú pleť. Krém a mlieko na hydratáciu pokožky používa v posledných rokoch oveľa viac ľudí. Distribúcia týchto produktov na starostlivosť o pleť sa stala miliónovým odvetvím. Je skvelé, že dokonca už aj muži používajú hydratačné krémy. Starostlivosť o pleť je jednoduchá záležitosť, aj keď do nej musíte trochu investovať, aby ste mali zdravú a pružnú pokožku. Nie je to len rýchle umývanie. Aj keď miniete trochu viac, aká je to cena v porovnaní s tým, že pokožka funguje ako ochrana, funguje ako bariéra aj filter, pretože sme konfrontovaní s množstvom toxínov v životnom prostredí?

Starnutie pokožky je niečo, čo nemôžeme zastaviť, ale ak sa jej nedostáva náležitá starostlivosť, starnutie sa zrýchľuje. Existuje mnoho dôvodov, prečo sa stav pokožky rýchlo zhoršuje, a medzi ne patrí strava, fyzické cvičenia, gény, znečisťujúce látky, ktoré sú vo vzduchu, a oveľa viac. Mnohí z nás sa s tým všetkým stretávajú, preto ženy aj muži potrebujú každodennú starostlivosť o pleť.

Naša pokožka funguje rôznymi spôsobmi:

  • Pomáha regulovať telesnú teplotu počas fyzickej kondície.
  • Zabraňuje prenikaniu škodlivých látok do tela.
  • Môže pomôcť našej pečeni a obličkám filtrovať odpadové látky nášho metabolizmu.
  • Hrá dôležitú úlohu v rámci nášho obranného mechanizmu, ktorý nám pomáha bojovať proti chorobám.

Toto je množstvo životne dôležitých funkcií, ktoré pre nás robí naša pokožka. Taktiež zaberá najexponovanejšiu časť tela a čím zdravšia je naša pokožka, tým príjemnejší je to pohľad. Čím lepšie vyzeráme a uvedomujeme si to, tým väčšiu sebadôveru máme. Starostlivosťou o pleť vzniká zdravá a mladistvo vyzerajúca pleť. To je dôvod, prečo by sa o správnu starostlivosť o pleť mal starať každý. Okrem toho nikdy nemôžete urobiť chybu, ak sa o svoju pokožku staráte tým správnym spôsobom.

Autor: Števo Mačák